Projecten

SC20150709-083716 (1)   Ieder project geeft hoop en nieuwe moed!

2 ge-improviseerd tentenkamp

 

In de erbarmelijke omstandigheden waarin de vluchtelingen zowel binnen Syrië als in Turkije leven is er behoefte aan alles.

Binnen Syrië zijn de eerste levensbehoeften moeilijk te verkrijgen. Voeding, water, hygiëne, kookmogelijkheden, verwarming, elektriciteit en in het bijzonder gezondheidszorg en scholing leveren grote problemen op.

Na 5 jaar oorlog zijn voor de meeste mensen ook alle financiële reserves uitgeput en is er grote behoefte aan wat inkomen. Want alles kost geld, veel geld. De internationale hulporganisaties doen wat ze kunnen maar het blijft altijd onvoldoende door de telkens nieuwe vluchtelingenstromen. Bovendien zijn een aantal gebieden onbereikbaar voor hen.

SHHS probeert kleine projecten te steunen waar hulp rechtstreeks ten goede komt aan de vluchtelingen. Geprobeerd wordt ook de vluchtelingen daarbij zelf iets te laten bijdragen in de vorm van arbeid waarvoor zij een vergoeding ontvangen. Op die wijze wordt ook zijn/haar familie tegelijkertijd geholpen aan wat broodnodig inkomen.

De verschillende projecten worden regelmatig bezocht en geëvalueerd zodat we zeker weten dat geen geld wegvloeit n2daar doelen waarvoor het niet bestemd is.

Als u onze stichting wilt steunen, kunt u dat desgewenst projectmatig doen.

U kiest het project waar u het meeste voor voelt en kunt dat bij uw donatie aangeven, zodat u zeker weet dat uw geld aan dat specifieke project wordt besteed. Niet gemerkte giften worden besteed aan noodhulp waar nodig en aan de projecten die de meeste ondersteuning behoeven op dat moment.

We hebben momenteel de volgende projecten: ( u kunt doorlinken voor meer informatie over het desbetreffende project)

  1. Schapen en geiten project – Noord Syrie: schapen
  2. Onderwijs in Noord-Syrie: schooltjes op het platteland
  3. Centrum voor gehandicapten in de stad Aleppo: gehandicapten Aleppo: zie ARCHIEF
  4. Thuis naar school – Noord Syrie: zie ARCHIEF
  5. Straatkinderen naar school in Gaziantep: educatie voor straatkinderen
  6. Ambulancedienst in noord-Syrië – financiering door SHHS samen met andere donors: ambulances
  7. school voor weeskinderen – Kilis (Turkije) – financiering van deelprojecten zoals recent de bouw van een keuken en airco’s: zie ARCHIEF
  8. Kippenproject – Noord Syrie: kippen
  9. revalidatie- en fysiotherapiepraktijk in Kilis ( Turkije): fysio

 

Op onze wensenlijst staat bovenaan: ondersteuning van alleenstaande vrouwen, sommige ex-gevangene, middels diverse activiteiten tbv traumaverwerking, weerbaarheid, e.a..

Op de specifieke projectpagina houden wij u per project op de hoogte van de voortgang.

Namens de Syrische bevolking: alvast hartelijk bedankt!


 

 

Print Friendly, PDF & Email