Steun de wederopbouw

De steppe zal weer bloeien !

In het deel van Noord-Syrië waar de SHHS werkt en contacten heeft, keert langzaam de rust terug en kan nagedacht worden over wederopbouw.

Hier hebben de mensen onze hulp bij nodig! Wat is nodig?

De bevolking van enkele dorpen in de regio Swaiha ( provincie Aleppo) – inclusief de vluchtelingen uit de stad Aleppo rond 20.000 inwoners  –  wil een multifunctioneel dorpscentrum opstarten.

De SHHS ondersteund door De Wilde Ganzen, wil  de bevolking hierbij financieel ondersteunen.

Het doel van het centrum is de moeders en hun kinderen te helpen met het verwerken van door de oorlog opgelopen traumatische ervaringen, zodat zij onder begeleiding van professionele hulp aan een nieuwe toekomst kunnen bouwen en de kinderen geen verloren generatie zullen zijn! De kinderen krijgen extra lessen, er komt een bibliotheek voor hen, speelgoed en een speelplaats. De vrouwen kunnen activiteiten of cursussen organiseren of volgen om financiële onafhankelijkheid te verwerven. Totale kosten worden begroot op  €32.000,-.

Het herstel van vijf beschadigde en verwoeste scholen hoort ook tot dit project. De kosten daarvoor worden begroot op  € 30.000,-. Met name de sanitaire voorzieningen zijn ondermaats en onhygiënisch.

En dan is er nog de wens een verdieping te bouwen op een school in het stadje Al Bab waar op dit moment drie oude niet geschikte tenten deze functie vervullen ( 900 leerlingen)

 

   School met tent als leslokaal en toiletgebouw.

 

 

 

 

 

 

  Op te knappen leslokaal.   

 Opgeknapte klaslokalen en toiletten (okt 2018).

De SHHS heeft ter plaatse een contactpersoon die toezicht houdt op de besteding van de gelden en de voortgang van het project.

 

Veel dank van de kinderen voor het verbeteren van hun toekomst.