Steun de wederopbouw

De steppe zal weer bloeien !

In het deel van Noord-Syrië waar de SHHS werkt en contacten heeft, keert langzaam de rust terug en kan nagedacht worden over wederopbouw.

Hier hebben de mensen onze hulp bij nodig! Wat is nodig?

De bevolking van enkele dorpen in de regio Swaiha ( provincie Aleppo) – inclusief de vluchtelingen uit de stad Aleppo rond 20.000 inwoners  –  wil een multifunctioneel centrum bouwen.

De St. Humanitaire Hulp Syrië uit Enschede (SHHS) , ondersteund door “De Wilde Ganzen”, wil  de bevolking hierbij financieel ondersteunen.

Het doel van het centrum is de moeders en hun kinderen te helpen met het verwerken van door de oorlog opgelopen traumatische ervaringen, zodat zij onder begeleiding van professionele hulp aan een nieuwe toekomst kunnen bouwen en de kinderen geen verloren generatie zullen zijn! De kinderen krijgen extra lessen, er is een bibliotheek voor hen, speelgoed en een speelplaats. De vrouwen kunnen een opleiding volgen om financieel onafhankelijkheid te verwerven.

Totale kosten worden begroot op € 32.000,-.

   een tentenkamp voor de vluchtelingen in deze regio.

 

Het herstel van vijf beschadigde en verwoeste scholen hoort ook tot dit pakket. De kosten daarvoor worden begroot op  € 30.000,-. Met name de sanitaire voorzieningen zijn ondermaats en onhygiënisch.

En dan is er nog de wens een verdieping te bouwen op een school in het stadje Al Bab waar op dit moment drie oude niet geschikte tenten deze functie vervullen ( 900 leerlingen)

   School met tent als leslokaal en toiletgebouw       op te knappen leslokaal – uitgewoond door nu vertrokken ISIS leden.

De SHHS heeft ter plaatse een contactpersoon die toezicht houdt op de besteding van de gelden en de voortgang van het project.

  veel dank van de kinderen voor het openen van hun toekomst.

Print Friendly, PDF & Email