sinds 2019 onderdeel van het wijkcentrum Al Bab

SHHS dokters onder vuur foto ambulance 2016

Het betreft een ambulancedienst, opgezet door een groep jonge mensen in de regio Noord-Syrië. Deze regio wordt sinds 2012 zwaar getroffen door bombardementen. Deze en de zware gevechten hebben diepe sporen nagelaten in de stad en vooral de mensen zwaar getroffen. De regio telt 770.000 inwoners (lokale bewoners en vluchtelingen). De ambulancedienst staat alom bekend als een goed functionerende, onmisbare want levensreddende organisatie. Gewonden en patiënten worden zo nodig naar Turkije gebracht  voor behandeling bij gebrek aan ziekenhuizen in Syrië.

De organisatie beschikt over vijf ambulances.  Het aantal medewerkers bedraagt  25 waarvan 18 paramedici op de ambulances, in drie diensten.

Gemiddeld aantal bijgestane gewonden/patiënten is per maand 150 – 200.

2018: Nu de zwaarste bombardementen voorbij zijn maakt de dienst een omslag naar ambulante gezondheidszorg voor oorlogsgewonden, chronisch zieken en andere patiënten.

2019: De organisatie werkt nog met 2 ambulances; 2 auto’s staan stil in afwachting van reparatie. Met het sterk verminderen van gevechten en bomaanvallen bestaat een belangrijk deel van haar werk inmiddels uit “Thuiszorg”.
De dienst maakt onderdeel uit van het wijkcentrum Al Bab, zie lopende projecten.