Een bod doen op “ALEPPO”?

ALEPPO, door de ogen van een kunstenaar

HUIDIG hoogste bod: € 600,- Bieden kan via het contactformulier

Een beeld van wanhoop en hoop.

De Almelose kunstenaar Ineke Hofste (1951) schilderde in 2015/16  een serie over de gebeurtenissen in Syrië n.a.v. de niet aflatende beeldenstroom in de media. Ze werd geïnspireerd tot het weergeven van vernietiging en wanhoop maar ook van wederopbouw en hoop.
De serie werd bekroond met een stimuleringsprijs van de Rabobank Noord Kennemerland en een van de werken met de Herman Krikhaarprijs.
Bij de expositie bij Galerie Bel-Etage in Amsterdam werden vijf werken uit de serie verkocht, één werk werd in bruikleen gegeven en nu beschikbaar gesteld aan SHHS. Door de niet aflatende politieke situatie in Syrië, de recente aardbeving en de gebeurtenissen in het Midden oosten is het werk hedendaagser dan ooit.

Het betreffende doek verbeeldt in vormen en kleuren het verhaal van hoop en wanhoop, verschijnen en verdwijnen: het toont een stad waarin de brokstukken van het verval een fundament vormen voor vernieuwing. De afbeelding is geschilderd in een monochroom kleurenpalet en is zowel realistisch als abstract van aard.

Techniek: latex en acryl op linnen

Afmeting: 2.35 x 1.44 cm.
Afwerking: Het doek is aan de bovenkant van een drager voorzien en hangt vrij aan de muur hetgeen de aardse sfeer versterkt.  Het kan ook opgespannen worden. De afmeting wordt dan 2.20 x 1.20 cm.

Levering: gratis aan huis.

 

Over de kunstenaar

Ineke Hofste (1951), beeldend kunstenaar , studeerde in 2011 af aan de AKI/Artez Enschede

Ineke wordt geïnspireerd door stedelijk landschap waarbij ritmes, structuren, horizontale- en verticale lijnen haar werk kenmerken.

Ze maakte series over de Zuidas en de  Amsterdamse Houthavens, e.a.

Ze exposeerde o.a. op de Kunstrai, Realismebeurs, Kunst- en antiekbeurs Naarden (galerie Bianca Landgraaf), World Trade Centrum Amsterdam, Kunsttiendaagse Bergen, Hof 88 Almelo, SMT Enschede.

Op 18-11- 2023 opent bij Schouwart in Hengelo een expositie met haar meest recente werk:  een serie over zeecontainers.

In 2011, en 2015 won ze de Herman Krikhaarprijs en in 2012 de gelijknamige Almelose publieksprijs. In 2015 ontving ze een aanmoedigingsprijs van de RABOBank Bergen en in 2016 werd ze genomineerd voor de Rabo ontdekttalentprijs te Bergen.

www.inekehofste.nl